Pikantní kuřecí prsíčka

nehodnoceno

Nebojíte se pálivých jídel? Udělejte si pálivá prsíčka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Brambory:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    874 KCal

    40 %

    36 %

  • Energie

    3656 KJ

    40 %

    36 %

  • Sacharidy

    59,0 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    59,1 g

    94 %

    87 %

  • Tuky

    42,5 g

    65 %

    61 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z bílého vína, dvou lžic oleje, pepře a chilli. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Pak maso osušíme, osolíme a ze všech stran obalíme v mouce.
  2. Nastrouhaný eidam promícháme s vejcem a podle potřeby zahustíme zbylou moukou. Ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  3. Maso obalíme ve směsi a pokládáme na olejem vymazaný plech.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 25 minut.
  5. Mezitím připravíme brambory. Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a dáme do pekáčku. Posypeme je na plátky nakrájeným česnekem a cibulí. Z vývaru, rajčatového protlaku, oleje, soli a pepře připravíme zálivku, do které přidáme bobkový list. Brambory v pekáčku promícháme se zálivkou a upečeme při 170 °C doměkka. Podáváme s kuřecími prsíčky. Posypeme nasekanou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.