Ingredience
Postup
- Maso nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z bílého vína, dvou lžic oleje, pepře a chilli. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Pak maso osušíme, osolíme a ze všech stran obalíme v mouce.
- Nastrouhaný eidam promícháme s vejcem a podle potřeby zahustíme zbylou moukou. Ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
- Maso obalíme ve směsi a pokládáme na olejem vymazaný plech.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 25 minut.
- Mezitím připravíme brambory. Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a dáme do pekáčku. Posypeme je na plátky nakrájeným česnekem a cibulí. Z vývaru, rajčatového protlaku, oleje, soli a pepře připravíme zálivku, do které přidáme bobkový list. Brambory v pekáčku promícháme se zálivkou a upečeme při 170 °C doměkka. Podáváme s kuřecími prsíčky. Posypeme nasekanou petrželkou.