Pikantní kuřecí prsíčka
Nebojíte se pálivých jídel? Udělejte si pálivá prsíčka.
Postup
- Maso nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z bílého vína, dvou lžic oleje, pepře a chilli. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Pak maso osušíme, osolíme a ze všech stran obalíme v mouce.
- Nastrouhaný eidam promícháme s vejcem a podle potřeby zahustíme zbylou moukou. Ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
- Maso obalíme ve směsi a pokládáme na olejem vymazaný plech.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 25 minut.
- Mezitím připravíme brambory. Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a dáme do pekáčku. Posypeme je na plátky nakrájeným česnekem a cibulí. Z vývaru, rajčatového protlaku, oleje, soli a pepře připravíme zálivku, do které přidáme bobkový list. Brambory v pekáčku promícháme se zálivkou a upečeme při 170 °C doměkka. Podáváme s kuřecími prsíčky. Posypeme nasekanou petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
874 KCal
40 %
36 %
-
Energie
3656 KJ
40 %
36 %
-
Sacharidy
59,0 g
67 %
59 %
-
Vláknina
6,5 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
59,1 g
94 %
87 %
-
Tuky
42,5 g
65 %
61 %
-
nasycené
9,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.