Pikantní kuřecí prsíčka

nehodnoceno

Nebojíte se pálivých jídel? Udělejte si pálivá prsíčka.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Brambory:

Postup

  1. Maso nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z bílého vína, dvou lžic oleje, pepře a chilli. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Pak maso osušíme, osolíme a ze všech stran obalíme v mouce.
  2. Nastrouhaný eidam promícháme s vejcem a podle potřeby zahustíme zbylou moukou. Ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  3. Maso obalíme ve směsi a pokládáme na olejem vymazaný plech.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 25 minut.
  5. Mezitím připravíme brambory. Brambory očistíme, nakrájíme na měsíčky a dáme do pekáčku. Posypeme je na plátky nakrájeným česnekem a cibulí. Z vývaru, rajčatového protlaku, oleje, soli a pepře připravíme zálivku, do které přidáme bobkový list. Brambory v pekáčku promícháme se zálivkou a upečeme při 170 °C doměkka. Podáváme s kuřecími prsíčky. Posypeme nasekanou petrželkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    874 KCal

    40 %

    36 %

  • Energie

    3656 KJ

    40 %

    36 %

  • Sacharidy

    59,0 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    59,1 g

    94 %

    87 %

  • Tuky

    42,5 g

    65 %

    61 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.