Ingredience
Postup
- Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Zašleháme vejce, mléko a med. Nakonec vmícháme mouku promísenou s práškem do perníku, skořicí a kakaem. Hladké těsto zabalíme do fólie a na 60 minut uložíme do ledničky odpočinout.
- Proleželé těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát silný asi 7 mm a podle papírových šablon z něj vykrájíme jednotlivé díly chaloupky: základnu, na které bude chaloupka stát, 4 boční stěny a 2 díly na střechu.
- Jednotlivé části chaloupky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Při 180°C je pečeme asi 15 minut. Hotové je necháme na kovové mřížce zcela vychladnout.
- Z bílků a cukru utřeme hladkou polevu. Přendáme ji do cukrářského sáčku a vychladlé části chaloupky jí spojujeme dohromady. Postupujeme velmi pomalu. Každý spoj necháme dobře zaschnout, teprve potom připojujeme další část. Sestavenou chaloupku dozdobíme dle fantazie zbylou polevou, mandlemi, kandovanými třešněmi, cukrářskými ozdobami apod.