Perníková chaloupka
Vykouzlete doma vánoční atmosféru se zasněženou perníkovou chaloupkou.
Postup
- Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Zašleháme vejce, mléko a med. Nakonec vmícháme mouku promísenou s práškem do perníku, skořicí a kakaem. Hladké těsto zabalíme do fólie a na 60 minut uložíme do ledničky odpočinout.
- Proleželé těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát silný asi 7 mm a podle papírových šablon z něj vykrájíme jednotlivé díly chaloupky: základnu, na které bude chaloupka stát, 4 boční stěny a 2 díly na střechu.
- Jednotlivé části chaloupky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Při 180°C je pečeme asi 15 minut. Hotové je necháme na kovové mřížce zcela vychladnout.
- Z bílků a cukru utřeme hladkou polevu. Přendáme ji do cukrářského sáčku a vychladlé části chaloupky jí spojujeme dohromady. Postupujeme velmi pomalu. Každý spoj necháme dobře zaschnout, teprve potom připojujeme další část. Sestavenou chaloupku dozdobíme dle fantazie zbylou polevou, mandlemi, kandovanými třešněmi, cukrářskými ozdobami apod.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
5070 KCal
230 %
211 %
-
Energie
21211 KJ
230 %
211 %
-
Sacharidy
893,6 g
1015 %
894 %
-
Vláknina
23,4 g
78 %
78 %
-
Bílkoviny
88,0 g
140 %
129 %
-
Tuky
122,5 g
189 %
175 %
-
nasycené
67,6 g
-
trans-mastné
3,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA