Perníková chaloupka

1 hodnocení

Vykouzlete doma vánoční atmosféru se zasněženou perníkovou chaloupkou.

Obtížnost

Náročné

Vaření 60 min

Ingredience

1 PORCE +

Těsto:

Dohotovení:

Postup

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Zašleháme vejce, mléko a med. Nakonec vmícháme mouku promísenou s práškem do perníku, skořicí a kakaem. Hladké těsto zabalíme do fólie a na 60 minut uložíme do ledničky odpočinout.
  2. Proleželé těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát silný asi 7 mm a podle papírových šablon z něj vykrájíme jednotlivé díly chaloupky: základnu, na které bude chaloupka stát, 4 boční stěny a 2 díly na střechu.
  3. Jednotlivé části chaloupky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Při 180°C je pečeme asi 15 minut. Hotové je necháme na kovové mřížce zcela vychladnout.
  4. Z bílků a cukru utřeme hladkou polevu. Přendáme ji do cukrářského sáčku a vychladlé části chaloupky jí spojujeme dohromady. Postupujeme velmi pomalu. Každý spoj necháme dobře zaschnout, teprve potom připojujeme další část. Sestavenou chaloupku dozdobíme dle fantazie zbylou polevou, mandlemi, kandovanými třešněmi, cukrářskými ozdobami apod.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    5070 KCal

    230 %

    211 %

  • Energie

    21211 KJ

    230 %

    211 %

  • Sacharidy

    893,6 g

    1015 %

    894 %

  • Vláknina

    23,4 g

    78 %

    78 %

  • Bílkoviny

    88,0 g

    140 %

    129 %

  • Tuky

    122,5 g

    189 %

    175 %

  • nasycené

    67,6 g

  • trans-mastné

    3,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.