Perníčky s čokoládovou polevou

Rychlé a výborné cukroví.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez odležení těsta a chladnutí

Ingredience

20 PORCE +

Na těsto:

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    276 KCal

    13 %

    11 %

  • Energie

    1154 KJ

    13 %

    11 %

  • Sacharidy

    20,6 g

    23 %

    21 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    17,8 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo a med rozpustíme v kastrůlku na mírném ohni. Směs necháme vychladnout, pak přisypeme moučkový cukr, kakao a perníkové koření, přidáme vejce i rum a vše důkladně rozmícháme.
  2. Na vál prosijeme hladkou mouku se sodou. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme připravenou směs, přidáme olej, mleté lískové oříšky a vypracujeme hladké těsto. Zabalené v potravinářské fólii ho necháme asi dvě hodiny odležet v lednici.
  3. Větší formičky na košíčky vymažeme máslem a do každé vtlačíme kousek odleželého těsta. Rozložíme je na plech a perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 10 minut.
  4. Po upečení vyklepneme perníčky z formiček a necháme vychladnout. Pak je pomocí cukrářského sáčku dozdobíme rozpuštěnou čokoládou a na každý přitiskneme mandli nebo oříšek. Čokoládu necháme zaschnout.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.