Ingredience
Postup
- Máslo a med rozpustíme v kastrůlku na mírném ohni. Směs necháme vychladnout, pak přisypeme moučkový cukr, kakao a perníkové koření, přidáme vejce i rum a vše důkladně rozmícháme.
- Na vál prosijeme hladkou mouku se sodou. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme připravenou směs, přidáme olej, mleté lískové oříšky a vypracujeme hladké těsto. Zabalené v potravinářské fólii ho necháme asi dvě hodiny odležet v lednici.
- Větší formičky na košíčky vymažeme máslem a do každé vtlačíme kousek odleželého těsta. Rozložíme je na plech a perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 10 minut.
- Po upečení vyklepneme perníčky z formiček a necháme vychladnout. Pak je pomocí cukrářského sáčku dozdobíme rozpuštěnou čokoládou a na každý přitiskneme mandli nebo oříšek. Čokoládu necháme zaschnout.