Penne all’Arrabbiata

Máte chuť na italskou kuchyni? Udělejte si tyto rychlé a chutné těstoviny. Nezapomeňte na ně nastrouhat sýr pecorino a dozdobit lístkem bazalky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    691 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2893 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    81,8 g

    93 %

    82 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    19,4 g

    31 %

    28 %

  • Tuky

    23,3 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Penne uvaříme v osolené vodě „al dente“ podle návodu na obalu.
  2. Na rozpáleném oleji opečeme nasekaný česnek a chilli papričku. Pak přidáme rajčata v plechovce, víno, polovinu lístků bazalky a společně 10 minut povaříme. Omáčku zredukujeme a přimícháme k ní uvařené penne, dozdobíme lísky čerstvé bazalky, případně dle chuti nastrouhaným sýrem pecorino.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.