Pečínka na seně

nehodnoceno

Máte doma seno? Zkuste ho tentokrát využít v kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    612 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2560 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    24,9 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    43,2 g

    69 %

    63 %

  • Tuky

    35,9 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    9,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Maso osolíme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran.
  2. Litinový hrnec vysteleme slámou. Na slámu položíme oloupané brambory, česnek a šalotky. Osolíme, opepříme, vložíme tymián a opečené maso. Podlijeme jablečným pivem a přiklopíme. Vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinu. Když je maso měkké, nakrájíme ho na porce a servírujeme.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.