Pečínka na seně
Máte doma seno? Zkuste ho tentokrát využít v kuchyni.
Postup
- Troubu rozehřejeme na 180 °C. Maso osolíme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran.
- Litinový hrnec vysteleme slámou. Na slámu položíme oloupané brambory, česnek a šalotky. Osolíme, opepříme, vložíme tymián a opečené maso. Podlijeme jablečným pivem a přiklopíme. Vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinu. Když je maso měkké, nakrájíme ho na porce a servírujeme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
612 KCal
28 %
25 %
-
Energie
2560 KJ
28 %
25 %
-
Sacharidy
24,9 g
28 %
25 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
43,2 g
69 %
63 %
-
Tuky
35,9 g
55 %
51 %
-
nasycené
9,3 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...