Patizonový guláš
Výborný guláš, u kterého ani nepoznáte, že není s masem.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
211 KCal
10 %
9 %
-
Energie
885 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
8,9 g
10 %
9 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
2,3 g
4 %
3 %
-
Tuky
18,1 g
28 %
26 %
-
nasycené
5,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Cibuli opečeme na rozehřátém oleji dozlatova, přidáme česnek, kmín, krátce promícháme, přilijeme protlak, osmahneme a zasypeme paprikou. Krátce promícháme, zalijeme vývarem, přiklopíme a dusíme asi 20 minut.
- Patizon opláchneme, rozkrojíme na polovinu a lžící odstraníme jadérka. Potom ho oloupeme, nakrájíme na širší plátky, obalíme je lehce v mouce a z obou stran je zprudka opečeme na oleji dozlatova. Potom je vložíme do základu společně s pokrájenou chilli papričkou a zvolna dusíme doměkka.
- Měkké patizony vyndáme. Do omáčky nalijeme smetanu a necháme svařit na hustotu jemné omáčky. Potom vložíme patizony zpět, podle chuti přisolíme a prohřejeme.