Patizonový guláš

nehodnoceno

Výborný guláš, u kterého ani nepoznáte, že není s masem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    211 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    885 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    8,9 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    2,3 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    18,1 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Cibuli opečeme na rozehřátém oleji dozlatova, přidáme česnek, kmín, krátce promícháme, přilijeme protlak, osmahneme a zasypeme paprikou. Krátce promícháme, zalijeme vývarem, přiklopíme a dusíme asi 20 minut.
  2. Patizon opláchneme, rozkrojíme na polovinu a lžící odstraníme jadérka. Potom ho oloupeme, nakrájíme na širší plátky, obalíme je lehce v mouce a z obou stran je zprudka opečeme na oleji dozlatova. Potom je vložíme do základu společně s pokrájenou chilli papričkou a zvolna dusíme doměkka.
  3. Měkké patizony vyndáme. Do omáčky nalijeme smetanu a necháme svařit na hustotu jemné omáčky. Potom vložíme patizony zpět, podle chuti přisolíme a prohřejeme.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.