Ingredience
Postup
- Na rozpalený olej dáme cibuli pokrájenou na čtvrtky, jemně usekaný česnek , kostičky mrkve a čtvrtky žampionových hlaviček. Přidáme kostičky hovězího maso a rajčata nasekaná na kousky. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem. Podusíme 15 minut, pak přilijeme horký vývar a dusime doměkka. Zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.
- Tuk a mouku propracujeme a postupně přidáváme deset lžíc studené vody, až vznikne hladké těsto. Vyválíme je na půl centimetru silný plát a položíme jím vymazanou a moukou vysypanou formu. Těsto do formy vtlačíme prsty, především důkladně po stranách. Přebývající okraj odřízneme.
- Na těsto lžící rozprostřememe masovou směs a překryjeme druhou částí těsta. Na okrajích obě těsta spojíme, aby směs nevytékala. Troubu rozehřejeme na 180 °C a koláč pečeme 45 minut. Před dopečením povrch potřeme žloutkem a dopečeme dozlatova.