Páj s hovězím masem

Masový koláč určitě někdy vyzkoušejte, chutná opravdu skvěle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1033 KCal

    47 %

    43 %

  • Energie

    4321 KJ

    47 %

    43 %

  • Sacharidy

    79,7 g

    91 %

    80 %

  • Vláknina

    6,3 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    18,5 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    64,3 g

    99 %

    92 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozpalený olej dáme cibuli pokrájenou na čtvrtky, jemně usekaný česnek , kostičky mrkve a čtvrtky žampionových hlaviček. Přidáme kostičky hovězího maso a rajčata nasekaná na kousky. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem. Podusíme 15 minut, pak přilijeme horký vývar a dusime doměkka. Zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.
  2. Tuk a mouku propracujeme a postupně přidáváme deset lžíc studené vody, až vznikne hladké těsto. Vyválíme je na půl centimetru silný plát a položíme jím vymazanou a moukou vysypanou formu. Těsto do formy vtlačíme prsty, především důkladně po stranách. Přebývající okraj odřízneme.
  3. Na těsto lžící rozprostřememe masovou směs a překryjeme druhou částí těsta. Na okrajích obě těsta spojíme, aby směs nevytékala. Troubu rozehřejeme na 180 °C a koláč pečeme 45 minut. Před dopečením povrch potřeme žloutkem a dopečeme dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.