Ingredience
Postup
- Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a horkou vodou do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme. Zlehka vmícháme mouku a těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. V troubě při 160 °C pečeme asi 40 minut.
- Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme 100 ml vody a 5 minut dusíme. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinkový prášek, zálivku vlijeme k jablkům a vše necháme 2 minuty povařit. Směs odstavíme, vmícháme do ní kandované ovoce a rozetřeme ji na korpus.
- Bílky promícháme s cukrem a v horké vodní lázni je šleháme asi 5 minut. Poté je z vodní lázně vyjmeme, vmícháme k nim med, citronovou šťávu a šleháme je do zhoustnutí. Na jablečnou náplň dortu rozetřeme sníh. Dort vrátíme do trouby a při 180 °C ho zapékáme asi 20 minut, dokud sníh nezrůžoví. Hotový dort necháme vychladnout a poté ho dozdobíme lentilkami.