Ovocný dort se sněhovou čepicí a lentilkami

1 hodnocení

Na dětské oslavě s tímto barevným dortem sklidíte obrovský úspěch.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Ovocná náplň:

Bezé:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    192 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    804 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    39,9 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,5 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    2,2 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a horkou vodou do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme. Zlehka vmícháme mouku a těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. V troubě při 160 °C pečeme asi 40 minut.
  2. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme 100 ml vody a 5 minut dusíme. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinkový prášek, zálivku vlijeme k jablkům a vše necháme 2 minuty povařit. Směs odstavíme, vmícháme do ní kandované ovoce a rozetřeme ji na korpus.
  3. Bílky promícháme s cukrem a v horké vodní lázni je šleháme asi 5 minut. Poté je z vodní lázně vyjmeme, vmícháme k nim med, citronovou šťávu a šleháme je do zhoustnutí. Na jablečnou náplň dortu rozetřeme sníh. Dort vrátíme do trouby a při 180 °C ho zapékáme asi 20 minut, dokud sníh nezrůžoví. Hotový dort necháme vychladnout a poté ho dozdobíme lentilkami.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.