Ovocný dort se sněhovou čepicí a lentilkami
Na dětské oslavě s tímto barevným dortem sklidíte obrovský úspěch.
Postup
- Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a horkou vodou do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme. Zlehka vmícháme mouku a těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. V troubě při 160 °C pečeme asi 40 minut.
- Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme 100 ml vody a 5 minut dusíme. Ve zbylé vodě rozmícháme pudinkový prášek, zálivku vlijeme k jablkům a vše necháme 2 minuty povařit. Směs odstavíme, vmícháme do ní kandované ovoce a rozetřeme ji na korpus.
- Bílky promícháme s cukrem a v horké vodní lázni je šleháme asi 5 minut. Poté je z vodní lázně vyjmeme, vmícháme k nim med, citronovou šťávu a šleháme je do zhoustnutí. Na jablečnou náplň dortu rozetřeme sníh. Dort vrátíme do trouby a při 180 °C ho zapékáme asi 20 minut, dokud sníh nezrůžoví. Hotový dort necháme vychladnout a poté ho dozdobíme lentilkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
192 KCal
9 %
8 %
-
Energie
804 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
39,9 g
45 %
40 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
3,5 g
6 %
5 %
-
Tuky
2,2 g
3 %
3 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Sladké paštičky
Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.