Ovíněná panenka

nehodnoceno

Tuto panenku vám doporučujeme podávat s bramborovou kaší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

5 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    406 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1699 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    22,9 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    36,3 g

    58 %

    53 %

  • Tuky

    15,2 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    4,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Panenku očistíme, osolíme a opepříme. V pánvi vhodné pro pečení v troubě rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran vždy asi 1 minutu. Pak opečenou panenku z pánve vyjmeme.
  2. Šalotky oloupeme, nakrájíme na poloviny a na stejné pánvi je asi 2 minuty orestujeme. Přidáme med, šťávu z poloviny citronu, zalijeme červeným vínem a alkohol necháme odpařit. Přilijeme vývar, přidáme rozpůlené kuličky hroznového vína a panenku pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 12 minut.
  3. Po dopečení maso nakrájíme na plátky. Omáčku přihustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Nakonec do omáčky vmícháme máslo a dochutíme špetkou soli. Podáváme s bramborovou kaší smíchanou s nasekanou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.