Ingredience
Postup
- Panenku očistíme, osolíme a opepříme. V pánvi vhodné pro pečení v troubě rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran vždy asi 1 minutu. Pak opečenou panenku z pánve vyjmeme.
- Šalotky oloupeme, nakrájíme na poloviny a na stejné pánvi je asi 2 minuty orestujeme. Přidáme med, šťávu z poloviny citronu, zalijeme červeným vínem a alkohol necháme odpařit. Přilijeme vývar, přidáme rozpůlené kuličky hroznového vína a panenku pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 12 minut.
- Po dopečení maso nakrájíme na plátky. Omáčku přihustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Nakonec do omáčky vmícháme máslo a dochutíme špetkou soli. Podáváme s bramborovou kaší smíchanou s nasekanou pažitkou.