Ovesné rohlíčky se skořicí pro alergiky

Sladké rohlíčky patří ke každým Vánocům. Pokud někdo ve vaší rodině trpí alergií na potraviny, zkuste tyto bezlaktózové, bez ořechů a bez vajec.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

bez doby odležení

Ingredience

40 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    38 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    161 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    4,8 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,8 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    1,7 g

    3 %

    2 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ovesné vločky a kukuřičné klíčky nasucho krátce opražíme, necháme zchladnout a v mixéru lehce rozdrtíme.
  2. Vločky i klíčky nasypeme na vál, přidáme prosátou mouku, skořici, krupicový i vanilkový cukr, margarín a lžíci studené vody. Vypracujeme těsto, zabalíme ho a necháme asi hodinu v lednici odležet.
  3. Pak z něj vytvarujeme rohlíčky, dáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.