Ovesné rohlíčky se skořicí pro alergiky
Sladké rohlíčky patří ke každým Vánocům. Pokud někdo ve vaší rodině trpí alergií na potraviny, zkuste tyto bezlaktózové, bez ořechů a bez vajec.
Vaření 55 min
bez doby odležení
Postup
- Ovesné vločky a kukuřičné klíčky nasucho krátce opražíme, necháme zchladnout a v mixéru lehce rozdrtíme.
- Vločky i klíčky nasypeme na vál, přidáme prosátou mouku, skořici, krupicový i vanilkový cukr, margarín a lžíci studené vody. Vypracujeme těsto, zabalíme ho a necháme asi hodinu v lednici odležet.
- Pak z něj vytvarujeme rohlíčky, dáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
38 KCal
2 %
2 %
-
Energie
161 KJ
2 %
2 %
-
Sacharidy
4,8 g
6 %
5 %
-
Vláknina
0,4 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
0,8 g
1 %
1 %
-
Tuky
1,7 g
3 %
2 %
-
nasycené
0,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA