Ovečka

Udělejte si k velikonočnímu beránkovi i ovečku, ať není sám.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

1 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2171 KCal

    99 %

    90 %

  • Energie

    9084 KJ

    99 %

    90 %

  • Sacharidy

    352,6 g

    401 %

    353 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    36,3 g

    58 %

    53 %

  • Tuky

    71,0 g

    109 %

    101 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kandované ovoce nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem, olejem a 5 lžícemi horké vody vyšleháme do pěny, vmícháme pudinkový prášek a citronovou kůru. Z bílků vyšleháme pevný sníh a obě vaječné hmoty spojíme. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a kandované ovoce.
  2. Formu na ovečku (beránka) vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 40-45 minut. Po upečení necháme krátce zchladnout ve formě a pak beránky/ovečku vyklopíme. Po vychladnutí přilepíme oči z rozinek a pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.