Ostrá indická polévka
Tato pikantní polévka v chladných dnech zahřeje. A když si k tomu dáte chléb nebo čapátí, jak se sluší v Indii, najíte se dosyta.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
388 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1622 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
36,5 g
42 %
37 %
-
Vláknina
38,1 g
127 %
127 %
-
Bílkoviny
16,0 g
25 %
24 %
-
Tuky
14,0 g
22 %
20 %
-
nasycené
4,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek na plátky. Chilli papričky nakrájíme na kolečka, řapíky celeru na kousky. Zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.
- V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, zázvor a nakrájené chilli papričky. Přisypeme kmín, skořici a kurkumu a vše opékáme asi 2 minuty.
- Ke směsi přidáme sterilovaná rajčata a přilijeme zhruba 800 ml vody. Vaříme asi 10 minut, pak přidáme fazole a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem a pro zahuštění můžeme zeleninu promačkat šťouchadlem na brambory.
- Polévku ozdobíme lístky koriandru a podáváme s indickým chlebem a zakysanou smetanou.