Ořechoví šneci

nehodnoceno

Ke kávě si upečte ořechové šneky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

16 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    198 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    828 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    21,7 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    10,0 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí s cukrem, trochou teplého mléka a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát, než vyběhne kvásek.
  2. Ke kvásku přidáme zbylou mouku, rozehřáté vlažné máslo, žloutky a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 60 minut. Během kynutí těsto prohněteme.
  3. Troubu předehřejeme na 160 °C. Vykynuté těsto rozválíme na tenký obdélník, potřeme ho jedním rozkvedlaným vejcem, posypeme směsí nahrubo umletých oříechů, skořice a cukru (část směsi necháme na závěrečné posypání).
  4. Těsto zabalíme do rolády, z níž krájíme asi 1-2 cm široké šneky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem, zakryjeme potravinářskou fólií nebo utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout. Pak je potřeme prošlehaným vejcem a posypeme zbytkem skořicového cukru a oříšků. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...