Ingredience
Postup
- Droždí s cukrem, trochou teplého mléka a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát, než vyběhne kvásek.
- Ke kvásku přidáme zbylou mouku, rozehřáté vlažné máslo, žloutky a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 60 minut. Během kynutí těsto prohněteme.
- Troubu předehřejeme na 160 °C. Vykynuté těsto rozválíme na tenký obdélník, potřeme ho jedním rozkvedlaným vejcem, posypeme směsí nahrubo umletých oříechů, skořice a cukru (část směsi necháme na závěrečné posypání).
- Těsto zabalíme do rolády, z níž krájíme asi 1-2 cm široké šneky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem, zakryjeme potravinářskou fólií nebo utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout. Pak je potřeme prošlehaným vejcem a posypeme zbytkem skořicového cukru a oříšků. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut dozlatova.