Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 skleničky (po 200 ml) si připravíme:

Postup

  1. Meruňky omyjeme a vypeckujeme. Odvážíme si 1000 g. Meruňky nakrájíme na drobné kousky a vložíme do kastrolu se silným dnem. Zasypeme je želírovacím prostředkem a 2 lžícemi cukru a přivedeme k varu.
  2. Do kastrolu vsypeme zbylý cukr. Vše na mírném ohni a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Průběžně sbíráme pěnu.
  3. Ovocnou směs dochutíme zázvorem a kyselinou citronovou (nebo citronovou šťávou). Přilijeme pálenku a kastrol odstavíme.
  4. Horkou směs rozdělíme do čistých skleniček. Skleničky zavíčkujeme a na 5 minut postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout. Podáváme k sýrům.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    533 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2230 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    109,8 g

    125 %

    110 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    1,5 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    0,3 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.