Omeleta s chřestem

1 hodnocení

Naučte se správně připravovat chřest a poté si sním udělejte lehkou omeletu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    465 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1945 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    5,9 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    23,8 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    38,1 g

    59 %

    54 %

  • nasycené

    18,4 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chřest oloupeme a zaschlé konce odřízneme. V kastrole přivedeme k varu osolenou vodu a chřest do ní vložíme. Vaříme ho asi 3-5 minut doměkka. Po uvaření ho prudce zchladíme, nejlépe ve vodě s ledem. Pak ho vyndáme na papírovou utěrku a osušíme. Stonky zkrátíme na polovinu. Dolní část nakrájíme na kolečka.
  2. Vejce rozklepneme do mísy, lehce našleháme vidličkou osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, rozehřeje v ní plátek (1/4) másla, Dáme 4 kousky vařeného chřestu a krátce ho na másle opečeme.
  3. Pak do pánve vlijeme čtvrtinu vajec a začneme opékat. Necháme je lehce strazit, trochu je načechráme vidličkou a pak pečeme tak dlouho, až bude spodní část zlatá a tuhá, ale vrchní část zůstane ještě řídká. Omeletu posypeme strouhaným parmazánem a přehneme. Stejně upečeme další tři omelety.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.