Ingredience
Postup
- Chřest oloupeme a zaschlé konce odřízneme. V kastrole přivedeme k varu osolenou vodu a chřest do ní vložíme. Vaříme ho asi 3-5 minut doměkka. Po uvaření ho prudce zchladíme, nejlépe ve vodě s ledem. Pak ho vyndáme na papírovou utěrku a osušíme. Stonky zkrátíme na polovinu. Dolní část nakrájíme na kolečka.
- Vejce rozklepneme do mísy, lehce našleháme vidličkou osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, rozehřeje v ní plátek (1/4) másla, Dáme 4 kousky vařeného chřestu a krátce ho na másle opečeme.
- Pak do pánve vlijeme čtvrtinu vajec a začneme opékat. Necháme je lehce strazit, trochu je načechráme vidličkou a pak pečeme tak dlouho, až bude spodní část zlatá a tuhá, ale vrchní část zůstane ještě řídká. Omeletu posypeme strouhaným parmazánem a přehneme. Stejně upečeme další tři omelety.