Omeleta s chřestem
Naučte se správně připravovat chřest a poté si sním udělejte lehkou omeletu.
Postup
- Chřest oloupeme a zaschlé konce odřízneme. V kastrole přivedeme k varu osolenou vodu a chřest do ní vložíme. Vaříme ho asi 3-5 minut doměkka. Po uvaření ho prudce zchladíme, nejlépe ve vodě s ledem. Pak ho vyndáme na papírovou utěrku a osušíme. Stonky zkrátíme na polovinu. Dolní část nakrájíme na kolečka.
- Vejce rozklepneme do mísy, lehce našleháme vidličkou osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, rozehřeje v ní plátek (1/4) másla, Dáme 4 kousky vařeného chřestu a krátce ho na másle opečeme.
- Pak do pánve vlijeme čtvrtinu vajec a začneme opékat. Necháme je lehce strazit, trochu je načechráme vidličkou a pak pečeme tak dlouho, až bude spodní část zlatá a tuhá, ale vrchní část zůstane ještě řídká. Omeletu posypeme strouhaným parmazánem a přehneme. Stejně upečeme další tři omelety.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
465 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1945 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
5,9 g
7 %
6 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
23,8 g
38 %
35 %
-
Tuky
38,1 g
59 %
54 %
-
nasycené
18,4 g
-
trans-mastné
0,7 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...