Omeleta s chřestem

1 hodnocení

Naučte se správně připravovat chřest a poté si sním udělejte lehkou omeletu.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Chřest oloupeme a zaschlé konce odřízneme. V kastrole přivedeme k varu osolenou vodu a chřest do ní vložíme. Vaříme ho asi 3-5 minut doměkka. Po uvaření ho prudce zchladíme, nejlépe ve vodě s ledem. Pak ho vyndáme na papírovou utěrku a osušíme. Stonky zkrátíme na polovinu. Dolní část nakrájíme na kolečka.
  2. Vejce rozklepneme do mísy, lehce našleháme vidličkou osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, rozehřeje v ní plátek (1/4) másla, Dáme 4 kousky vařeného chřestu a krátce ho na másle opečeme.
  3. Pak do pánve vlijeme čtvrtinu vajec a začneme opékat. Necháme je lehce strazit, trochu je načechráme vidličkou a pak pečeme tak dlouho, až bude spodní část zlatá a tuhá, ale vrchní část zůstane ještě řídká. Omeletu posypeme strouhaným parmazánem a přehneme. Stejně upečeme další tři omelety.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    465 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1945 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    5,9 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    23,8 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    38,1 g

    59 %

    54 %

  • nasycené

    18,4 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.