Ingredience
Postup
- Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Lišky dobře očistíme, popřípadě rozpůlíme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme šalotku i houby a společně orestujeme. Ochutíme mletým kmínem, zalijeme vývarem a vše povaříme asi 10 minut. Pak přilijeme smetanu a pozvolna vaříme do zhoustnutí. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a zahustíme jíškou.
- Na kdnedlíky si nakrájíme housku na kostičky. Dáme je na plech a nasucho opečeme v rozpálené troubě dozlatova. Pak kostičky housky nasypeme do mísy a necháme vychladnout. Mezitím opláchneme petrželku a nasekáme ji najemno.
- V misce rozšleháme vejce, mléko a mouku dohladka. Touto směsí zalijeme opečenou housku, přisypeme petrželku a osolíme. Vše dobře promícháme a z houskové hmoty tvarujeme kulaté knedlíky, které dlaněmi dobře stlačíme dokulata, aby se při vaření nerozpadly.
- Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Rozdělíme je do hlubokých talířů a přelijeme omáčkou z lišek.