Ingredience
Postup
- Z řepy vykrojíme dvacet plátků silných zhruba 5 mm. Rýžový ocet a cukr uvedeme k varu, teplotu snížíme a přidáme plátky řepy, vaříme asi 2 minuty. Přendáme je na plech a necháme vychladnout.
- Kozí sýr smícháme se dvěma lžičkami tymiánu a jednou lžičkou pepře. Džus přivedeme k varu a na mírném ohni svaříme na třetinu. Necháme vychladnout.
- Dáme ho do misky s balzamikem a pomerančovou kůrou, za stálého šlehání přiléváme olivový a ořechový olej. Ochutíme solí a pepřem, necháme vychladnout.
- Plátek řepy potřeme sýrem a položíme na něj další řepný plátek. Opakujeme do dosažení čtyř vrstev řepy. Nakrájíme na čtvrtiny, pokapeme zálivkou a ozdobíme například výhonky nebo klíčky a mladými lístky řepy.