Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

20 PORCE +

Na 20 kusů :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    99 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    413 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    17,3 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z řepy vykrojíme dvacet plátků silných zhruba 5 mm. Rýžový ocet a cukr uvedeme k varu, teplotu snížíme a přidáme plátky řepy, vaříme asi 2 minuty. Přendáme je na plech a necháme vychladnout.
  2. Kozí sýr smícháme se dvěma lžičkami tymiánu a jednou lžičkou pepře. Džus přivedeme k varu a na mírném ohni svaříme na třetinu. Necháme vychladnout.
  3. Dáme ho do misky s balzamikem a pomerančovou kůrou, za stálého šlehání přiléváme olivový a ořechový olej. Ochutíme solí a pepřem, necháme vychladnout.
  4. Plátek řepy potřeme sýrem a položíme na něj další řepný plátek. Opakujeme do dosažení čtyř vrstev řepy. Nakrájíme na čtvrtiny, pokapeme zálivkou a ozdobíme například výhonky nebo klíčky a mladými lístky řepy.
Autor:

Podobné recepty

Šátečky se zelím

S těmito šátečky sklidíte u všech obrovský úspěch.

Sýrová kolečka

Výborný předkrm na oslavu.

Sýrová terina se švestkami

Skvělý předkrm na jakoukoliv oslavu.

Sýrová roláda

Sýrová roláda je na oslavu jako dělaná.

Špenátový závin se sýrem

Po tomto závinu se na oslavě jen zapráší.