Napoleonky z červené řepy a kozího sýra
Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.
Postup
- Z řepy vykrojíme dvacet plátků silných zhruba 5 mm. Rýžový ocet a cukr uvedeme k varu, teplotu snížíme a přidáme plátky řepy, vaříme asi 2 minuty. Přendáme je na plech a necháme vychladnout.
- Kozí sýr smícháme se dvěma lžičkami tymiánu a jednou lžičkou pepře. Džus přivedeme k varu a na mírném ohni svaříme na třetinu. Necháme vychladnout.
- Dáme ho do misky s balzamikem a pomerančovou kůrou, za stálého šlehání přiléváme olivový a ořechový olej. Ochutíme solí a pepřem, necháme vychladnout.
- Plátek řepy potřeme sýrem a položíme na něj další řepný plátek. Opakujeme do dosažení čtyř vrstev řepy. Nakrájíme na čtvrtiny, pokapeme zálivkou a ozdobíme například výhonky nebo klíčky a mladými lístky řepy.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
99 KCal
4 %
4 %
-
Energie
413 KJ
4 %
4 %
-
Sacharidy
17,3 g
20 %
17 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
1,3 g
2 %
2 %
-
Tuky
2,5 g
4 %
4 %
-
nasycené
0,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA