Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

20 PORCE +

Na 20 kusů :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    99 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    413 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    17,3 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z řepy vykrojíme dvacet plátků silných zhruba 5 mm. Rýžový ocet a cukr uvedeme k varu, teplotu snížíme a přidáme plátky řepy, vaříme asi 2 minuty. Přendáme je na plech a necháme vychladnout.
  2. Kozí sýr smícháme se dvěma lžičkami tymiánu a jednou lžičkou pepře. Džus přivedeme k varu a na mírném ohni svaříme na třetinu. Necháme vychladnout.
  3. Dáme ho do misky s balzamikem a pomerančovou kůrou, za stálého šlehání přiléváme olivový a ořechový olej. Ochutíme solí a pepřem, necháme vychladnout.
  4. Plátek řepy potřeme sýrem a položíme na něj další řepný plátek. Opakujeme do dosažení čtyř vrstev řepy. Nakrájíme na čtvrtiny, pokapeme zálivkou a ozdobíme například výhonky nebo klíčky a mladými lístky řepy.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.