Mušle v banánových listech

Rychlý oběd plný zinku a omegy-3-mastných kyselin.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    285 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1194 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    15,2 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    30,5 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Banánové listy opláchneme teplou vodou, necháme okapat a uhladíme. Mušle očistíme, vložíme na chvilku (15 minut) do studené vody a otevřené vyhodíme. Zbylé mušle omyjeme, vložíme do vroucí vody a uvaříme - nyní vyhodíme ty, které zůstanou zavřené.
  2. Šalotku s česnekem oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Zapékací misku vyložíme alobalem tak, aby na všech stranách přesahoval přes okraj. Na alobal rozložíme banánové listy a na ně rozdělíme uvařené mušle. Přidáme orestovanou cibuli s česnekem, citronovou kůru, omyté snítky tymiánu a přilijeme víno. Osolíme a opepříme. Vše překryjeme banánovým listem a pečlivě zabalíme do alobalu.
  3. Balíček s mušlemi vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C asi 10 minut (nebo pečeme 10-15 pod grilem).
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.