Ingredience
Postup
- Banánové listy opláchneme teplou vodou, necháme okapat a uhladíme. Mušle očistíme, vložíme na chvilku (15 minut) do studené vody a otevřené vyhodíme. Zbylé mušle omyjeme, vložíme do vroucí vody a uvaříme - nyní vyhodíme ty, které zůstanou zavřené.
- Šalotku s česnekem oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Zapékací misku vyložíme alobalem tak, aby na všech stranách přesahoval přes okraj. Na alobal rozložíme banánové listy a na ně rozdělíme uvařené mušle. Přidáme orestovanou cibuli s česnekem, citronovou kůru, omyté snítky tymiánu a přilijeme víno. Osolíme a opepříme. Vše překryjeme banánovým listem a pečlivě zabalíme do alobalu.
- Balíček s mušlemi vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C asi 10 minut (nebo pečeme 10-15 pod grilem).