Mrkvová bábovka

Upečte na víkend bábovku, která bude díky mrkvi krásně vláčná.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    263 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1100 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    33,3 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    5,2 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    11,9 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přilijeme olej a postupně vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, skořici, mleté vlašské ořechy, najemno nastrouhanou citronovou kůru a mrkev.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 45 minut.
  3. Po upečení necháme bábovku krátce zchladnout ve formě a poté ji vyklopíme. Po úplném vychladnutí ji můžeme posypat moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.