Mexická fazolová polévka

Mexická kuchyně je proslulá svou barevností a hravostí. Udělejte si radost a pochutnejte si na této výživné polévce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    262 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1096 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    35,0 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    22,9 g

    76 %

    76 %

  • Bílkoviny

    16,5 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    1,2 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den vodu slijeme. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli s mrkví na něm opečeme. Nakonec přidáme česnek se slitými fazolkami a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, mletým koriandrem, římským kmínem a špetkou skořice.
  3. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Na mírném plameni vaříme asi 40 minut, až jsou fazole úplně měkké.
  4. Podáváme nasekaným čerstvým koriandrem a kouskem tortilly nebo pečiva.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.