Meruňkový páj

nehodnoceno

Upečte si podle našeho receptu skvělý koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 65 min

bez doby odležení

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    217 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    907 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    30,1 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Heru nakrájíme na malé kousky a zpracujeme s prosátou moukou, cukrem, solí, mlékem a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladu 30 minut odpočinout.
  2. Meruňky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme.
  3. Formu o průměru 26 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou. Z větší části těsta vyválíme kulatý plát a formu jím vyložíme. Vytvoříme zvýšené okraje. Na těsto rozložíme meruňky (řezem dospodu) a posypeme je vanilkovým cukrem. Zbylé těsto rozválíme také na kulatý plát a meruňky jím zakryjeme. Okraje těsta přitiskneme k okrajům těsta ve formě.
  4. Koláč svrchu propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ho ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Páj necháme zchladnout a před podáváním ho pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.