Melounové špízy s krevetami a kokosem

Exotické špízy, které kombinují sladké i slané chutě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    236 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    989 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    16,3 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    12,5 g

    20 %

    18 %

  • Tuky

    14,3 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krevety oloupeme a odstraníme střívka. Chilli papričku a bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Nasypeme je do misky s olivovým olejem a dobře promícháme. Marinádou přelijeme krevety a necháme je v chladu odležet.
  2. Ricottu promícháme s moučkovým cukrem a částí kokosové moučky. Vytvarujeme kuličky, které ještě obalíme ve zbylém kokosu.
  3. Krevety i s marinádou dáme na pánev a krátce je orestujeme. Přidáme kapary, opatrně promícháme a prohřejeme.
  4. Z melounů vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na stejně velké kostky. Napichujeme je střídavě s krevetami a kokosovými kuličkami na špejle nebo špízky. Na talířích je pokapeme šťávou a přidáme kapary.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.