Středa 6. července 2022, Den upálení mistra Jana Husa
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 6. července 2022 Den upálení mistra Jana Husa

Mazanec z tvarohového těsta

1 hodnocení

Jemnější a vláčnější obdoba klasické české kynuté velikonoční klasiky bude chutnat celé rodině nejen k snídani.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez kynutí

Ingredience

4 PORCE +

Těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1216 KCal

    55 %

    51 %

  • Energie

    5089 KJ

    55 %

    51 %

  • Sacharidy

    162,4 g

    185 %

    162 %

  • Vláknina

    13,2 g

    44 %

    44 %

  • Bílkoviny

    33,0 g

    52 %

    49 %

  • Tuky

    45,4 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    22,6 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí, lžíce cukru a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
  2. Máslo utřeme se zbylým cukrem, pak přidáme vejce, nastrouhanou kůru z pomeranče, vymačkanou šťávu z poloviny pomeranče, vanilkový cukr, tvaroh a vše společně ještě krátce třeme.
  3. Nakonec přidáme kvásek, prosátou mouku, kandovanou kůru, rozinky a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme ho na teplém místě kynout asi 60 minut.
  4. Z těsta vytvoříme 4 malé bochánky, které necháme kynout na plechu ještě 30 minut. Pak je navrchu nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkovo-jogurtový koláč

Koláče z celozrnného těsta jsou zdravé a přitom opravdu dobré. Zkuste tento s borůvkami a zakysanou...

Ovocné řezy ze čtyř vrstev

Tento zdravý dezert je skutečnou letní pohádkou!

Donuty se sezónním ovocem

Děti milují donuty, zkuste jim připravit tyto barevné.

Sladké letní závitky

Tento letní dezert z čerstvého ovoce si zamilujete.

Sorbet z limetové šťávy

Osvěžující sorbet je v horkých dnech ještě lepší než klasická zmrzlina.