Mazanec z tvarohového těsta
Jemnější a vláčnější obdoba klasické české kynuté velikonoční klasiky bude chutnat celé rodině nejen k snídani.
Postup
- Z droždí, lžíce cukru a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
- Máslo utřeme se zbylým cukrem, pak přidáme vejce, nastrouhanou kůru z pomeranče, vymačkanou šťávu z poloviny pomeranče, vanilkový cukr, tvaroh a vše společně ještě krátce třeme.
- Nakonec přidáme kvásek, prosátou mouku, kandovanou kůru, rozinky a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme ho na teplém místě kynout asi 60 minut.
- Z těsta vytvoříme 4 malé bochánky, které necháme kynout na plechu ještě 30 minut. Pak je navrchu nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1216 KCal
55 %
51 %
-
Energie
5089 KJ
55 %
51 %
-
Sacharidy
162,4 g
185 %
162 %
-
Vláknina
13,2 g
44 %
44 %
-
Bílkoviny
33,0 g
52 %
49 %
-
Tuky
45,4 g
70 %
65 %
-
nasycené
22,6 g
-
trans-mastné
0,9 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA