500 g makarónů
5 kuřecích jatérek a prsíček
25 g sušených hub
100 g másla
1 sklenička sherry
400 g přírodních rajčat loupaných
1 vejce
3 lžíce strouhanky
špetka strouhaného muškátového ořechu
sůl
pepř
strouhaný parmezán
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správě uvařena, necháme ji okapat a ochutíme připravenou omáčkou. Vymažeme pekáč zbylým máslem a dno vysypeme strouhankou. Strouhanku stejnoměrně přelijeme rozšlehaným vejcem. Ochucenou těstovinu dáme do pekáče, přikryjeme ji alobalem a vložíme do trouby asi na půl hodiny.
Vyjmeme z trouby, necháme chvíli ležet a pak obsah překlopíme do servírovací mísy. Strouhaný sýr podáváme zvlášť, aby mohl být přidán podle chuti.
Masový nákyp s makaróny |