Masové kuličky s rajčatovou omáčkou po italsku

Tohle jídlo budete milovat ve všední den i ve svátek.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na omáčku:

Na maso:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    587 KCal

    27 %

    24 %

  • Energie

    2456 KJ

    27 %

    24 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    35,8 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    42,6 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, necháme zesklovatět na olivovém oleji a po 5 minutách přidáme sekaná rajčata a bílé víno, osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.
  2. Bazalku otrháme od stonků, stonky nasekáme najemno a přidáme k rajčatům. Vše na mírném plameni vaříme 20 minut. Nakonec omáčku trochu pokapeme citrónovou šťávou.
  3. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do misky, přidáme tymián otrhaný od stonků, strouhaný parmazán a mleté maso. Osolíme, opepříme a důkladně propracujeme.
  4. Z masa vytvarujeme kuličky, rozložíme je na plech s pečicím papírem a pečeme při 190 °C asi 15 minut. Hotovou omáčku podáváme například s těstovinami.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...