Máslové kuře s rýží a rozinkami
Indická kuchyně nám učarovala svou barevností, chutí a vůní. Připravte si tradiční máslové kuře a přeneste se aspoň na chvíli do tajemných dálek.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
899 KCal
41 %
37 %
-
Energie
3761 KJ
41 %
37 %
-
Sacharidy
92,1 g
105 %
92 %
-
Vláknina
4,7 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
48,4 g
77 %
71 %
-
Tuky
37,0 g
57 %
53 %
-
nasycené
22,1 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Ochutíme solí a kořením s prolisovanými 2 stroužky česneku. Promícháme a necháme odpočinout.
- Na rozehřátém oleji zprudka orestujeme kuřecí maso, přisypeme nakrájenou cibuli, česnek a koření. Vše osmažíme a zalijeme nejdříve rajčaty a pak smetanou. Na mírném plameni vaříme po dobu 10 minut. Podle chuti dosolíme, přisypeme nakrájenou chilli papričku a polovinu rozinek.
- Rýži připravíme podle návodu a před podáváním ji smícháme se zbylými rozinkami. Při podávání vmícháme na kostičky nakrájené máslo a ozdobíme lístky koriandru.