Máslové kuře s rýží a rozinkami

1 hodnocení

Indická kuchyně nám učarovala svou barevností, chutí a vůní. Připravte si tradiční máslové kuře a přeneste se aspoň na chvíli do tajemných dálek.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    899 KCal

    41 %

    37 %

  • Energie

    3761 KJ

    41 %

    37 %

  • Sacharidy

    92,1 g

    105 %

    92 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    48,4 g

    77 %

    71 %

  • Tuky

    37,0 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    22,1 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Ochutíme solí a kořením s prolisovanými 2 stroužky česneku. Promícháme a necháme odpočinout.
  2. Na rozehřátém oleji zprudka orestujeme kuřecí maso, přisypeme nakrájenou cibuli, česnek a koření. Vše osmažíme a zalijeme nejdříve rajčaty a pak smetanou. Na mírném plameni vaříme po dobu 10 minut. Podle chuti dosolíme, přisypeme nakrájenou chilli papričku a polovinu rozinek.
  3. Rýži připravíme podle návodu a před podáváním ji smícháme se zbylými rozinkami. Při podávání vmícháme na kostičky nakrájené máslo a ozdobíme lístky koriandru.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.