Marinovaný losos na salátu

Jestli hledáte tip na lehkou barevnou letní večeři, tak už dál nehledejte.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na lososa:

Na salát:

Na dresink:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    307 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1284 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    25,9 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    18,4 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lososové filety nakrájíme na větší kousky, dáme je marinovat na 15 minut do směsi olivového oleje, sojové omáčky, soli a pepře.
  2. Zeleninu očistíme a citrusy oloupeme. Salát natrháme, okurku a citrusy nakrájíme na kolečka, rajčátka rozpůlíme. Z oleje, vinného octa a kopru připravíme zálivku.
  3. Na rozpálené pánvi pečeme marinované kousky lososa 3 minuty z každé strany. Do mísy dáme salát, zeleninu, citrusy, zalijeme dresinkem a promícháme.
  4. Na ochucený salát položíme kousky opečeného lososa, ozdobíme sezamovými semínky a nasucho opraženými kešu oříšky, koriandrem a můžeme podávat.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.