Marinovaný losos na salátu
Jestli hledáte tip na lehkou barevnou letní večeři, tak už dál nehledejte.
Vaření 25 min
bez marinování
Postup
- Lososové filety nakrájíme na větší kousky, dáme je marinovat na 15 minut do směsi olivového oleje, sojové omáčky, soli a pepře.
- Zeleninu očistíme a citrusy oloupeme. Salát natrháme, okurku a citrusy nakrájíme na kolečka, rajčátka rozpůlíme. Z oleje, vinného octa a kopru připravíme zálivku.
- Na rozpálené pánvi pečeme marinované kousky lososa 3 minuty z každé strany. Do mísy dáme salát, zeleninu, citrusy, zalijeme dresinkem a promícháme.
- Na ochucený salát položíme kousky opečeného lososa, ozdobíme sezamovými semínky a nasucho opraženými kešu oříšky, koriandrem a můžeme podávat.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
307 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1284 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
9,2 g
10 %
9 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
25,9 g
41 %
38 %
-
Tuky
18,4 g
28 %
26 %
-
nasycené
2,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA