Marinovaný losos na salátu

Jestli hledáte tip na lehkou barevnou letní večeři, tak už dál nehledejte.

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na lososa:

Na salát:

Na dresink:

Na dohotovení:

Postup

  1. Lososové filety nakrájíme na větší kousky, dáme je marinovat na 15 minut do směsi olivového oleje, sojové omáčky, soli a pepře.
  2. Zeleninu očistíme a citrusy oloupeme. Salát natrháme, okurku a citrusy nakrájíme na kolečka, rajčátka rozpůlíme. Z oleje, vinného octa a kopru připravíme zálivku.
  3. Na rozpálené pánvi pečeme marinované kousky lososa 3 minuty z každé strany. Do mísy dáme salát, zeleninu, citrusy, zalijeme dresinkem a promícháme.
  4. Na ochucený salát položíme kousky opečeného lososa, ozdobíme sezamovými semínky a nasucho opraženými kešu oříšky, koriandrem a můžeme podávat.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    307 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1284 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    25,9 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    18,4 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.