Ingredience
Postup
- Brambory omyjeme a napíchneme je na namočené, olejem potřené pevné špejle. V misce smícháme parmazán s mletou paprikou a sušeným česnekem.
- Brambory na špejli nakrájíme do spirálky, krájíme opatrně tak hluboko, dokud se nůž nezastaví o špejli. Pak je roztáhneme do tvaru spirály, potřeme olejem a obalíme v parmazánové směsi. Přemístíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. V polovině pečení je jednou otočíme.
- Filety z lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Na pánvi nahřejeme olej a filety opečeme asi 3 – 5 minut z každé strany.
- Rybu podáváme s bramborovými spirálami a například s opečenou zeleninou, ozdobíme petrželkou.