Neděle 9. května 2021, svátek má Ctibor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 9. května 2021 Ctibor

Losos s bramborovými spirálami

nehodnoceno

Vařené brambory i hranolky jsou nuda? Připravte si lososa s epickými bramborovými spirálami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    695 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2910 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    17,7 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    51,3 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    46,1 g

    71 %

    66 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory omyjeme a napíchneme je na namočené, olejem potřené pevné špejle. V misce smícháme parmazán s mletou paprikou a sušeným česnekem.
  2. Brambory na špejli nakrájíme do spirálky, krájíme opatrně tak hluboko, dokud se nůž nezastaví o špejli. Pak je roztáhneme do tvaru spirály, potřeme olejem a obalíme v parmazánové směsi. Přemístíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. V polovině pečení je jednou otočíme.
  3. Filety z lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Na pánvi nahřejeme olej a filety opečeme asi 3 – 5 minut z každé strany.
  4. Rybu podáváme s bramborovými spirálami a například s opečenou zeleninou, ozdobíme petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Krémové italské risotto podle Pavla Berkyho

Jestli chcete zažít Itálii bez pasů a letenek, vyzkoušejte risotto tak, jak ho připravil kuchař a...

Pikantní kuře s cizrnou a koriandrem

Vůně dálek a lahodná pikantní chuť, tak by se dal charakterizovat tento jednoduchý a přitom lahodný...

Chřestové makarony s citronem

Lehké, rychlé a navíc neskutečně dobré. Takové jsou makarony s chřestem.

Chřestové pesto

Recept na chřestové pesto ze zeleného českého chřestu připravila kuchařka Lenka Požárová.

Grilované steaky s ředkvičkovo-kukuřičným salátem

Také jste se tolik těšili na to, až si zase budeme užívat grilování? Steaky z hovězího roštěnce...

Zobrazit více