Losos s bramborovými spirálami
Vařené brambory i hranolky jsou nuda? Připravte si lososa s epickými bramborovými spirálami.
Postup
- Brambory omyjeme a napíchneme je na namočené, olejem potřené pevné špejle. V misce smícháme parmazán s mletou paprikou a sušeným česnekem.
- Brambory na špejli nakrájíme do spirálky, krájíme opatrně tak hluboko, dokud se nůž nezastaví o špejli. Pak je roztáhneme do tvaru spirály, potřeme olejem a obalíme v parmazánové směsi. Přemístíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. V polovině pečení je jednou otočíme.
- Filety z lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Na pánvi nahřejeme olej a filety opečeme asi 3 – 5 minut z každé strany.
- Rybu podáváme s bramborovými spirálami a například s opečenou zeleninou, ozdobíme petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
695 KCal
32 %
29 %
-
Energie
2910 KJ
32 %
29 %
-
Sacharidy
17,7 g
20 %
18 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
51,3 g
81 %
75 %
-
Tuky
46,1 g
71 %
66 %
-
nasycené
4,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA