Losos s bramborovými spirálami

nehodnoceno

Vařené brambory i hranolky jsou nuda? Připravte si lososa s epickými bramborovými spirálami.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory omyjeme a napíchneme je na namočené, olejem potřené pevné špejle. V misce smícháme parmazán s mletou paprikou a sušeným česnekem.
  2. Brambory na špejli nakrájíme do spirálky, krájíme opatrně tak hluboko, dokud se nůž nezastaví o špejli. Pak je roztáhneme do tvaru spirály, potřeme olejem a obalíme v parmazánové směsi. Přemístíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. V polovině pečení je jednou otočíme.
  3. Filety z lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Na pánvi nahřejeme olej a filety opečeme asi 3 – 5 minut z každé strany.
  4. Rybu podáváme s bramborovými spirálami a například s opečenou zeleninou, ozdobíme petrželkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    695 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2910 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    17,7 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    51,3 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    46,1 g

    71 %

    66 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.