Linecké košíčky s papajou a karambolou
Košíčky s krémem a ovocem si nemusíte nosit domů jen z cukrárny. Upečte si je sami.
Postup
- Z mouky, másla, cukru, vejce a špetky citronové kůry vypracujeme na pomoučněném válu hladké těsto, které necháme odležet v chladu asi půl hodiny.
- Těsto rozdělíme na deset kousků, vyložíme jím v tenké vrstvě košíčkové formičky a při teplotě 220 °C upečeme dozlatova.
- Pudinkový prášek rozmícháme v 50 ml mléka. Ve zbytku mléka rozpustíme cukr, přivedemu k varu, vlijeme pudinkový roztok a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pudinkový krém necháme zchladnout, pak do něj zašleháme změklé máslo.
- Zchladlé košíčky naplníme máslovým krémem a dozdobíme plátky papaje a karamboly. Podáváme vychlazené.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
535 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2237 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
41,4 g
47 %
41 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
4,8 g
8 %
7 %
-
Tuky
38,5 g
59 %
55 %
-
nasycené
23,3 g
-
trans-mastné
1,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.