Lilkové karbanátky v sýrové krustě
Tato varianta karbanátku vylepšená lilkem, špenátem a parmazánem si stoprocentně získá vaše srdce i chuťové pohárky.
Vaření 50 min
bez chladnutí
Postup
- Lilek propícháme na několika místech vidličkou a zprudka ho opečeme na ohni nebo v troubě za občasného otáčení (asi 20 minut). Pak ho necháme vychladnout, oloupeme, vymačkáme přebytečnou tekutinu a nakrájíme na kostky.
- Špenát omyjeme a krátce spaříme asi jednu minutu ve vroucí osolené vodě a necháme ho v cedníku okapat. Červenou cibuli a česnek, oloupeme a nakrájíme nadrobno
- Do misky dáme maso, přidáme lilek, špenát, ricottu, vejce, cibuli s česnekem, tymián otrhaný od stonků a vejce. Osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a dobře promícháme.
- Z vzniklé směsi vytvarujeme osm menších karbanátků. Ty obalíme v najemno nastrouhaném parmazánu a opečeme je v rozpáleném oleji, z každé strany přibližně 4 minuty. Hotové karbanátky dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
- Rajčata nakrájíme na menší kousky, šalotku najemno. V misce promícháme zeleninu, nadrobno nasekanou petrželku a ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a vinným octem. Hotové karbanátky podáváme s rajčatovou salsou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
458 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1915 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
17,2 g
20 %
17 %
-
Vláknina
5,1 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
24,5 g
39 %
36 %
-
Tuky
31,4 g
48 %
45 %
-
nasycené
9,4 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA