Lilkové karbanátky v sýrové krustě

Tato varianta karbanátku vylepšená lilkem, špenátem a parmazánem si stoprocentně získá vaše srdce i chuťové pohárky.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na salsu:

Postup

  1. Lilek propícháme na několika místech vidličkou a zprudka ho opečeme na ohni nebo v troubě za občasného otáčení (asi 20 minut). Pak ho necháme vychladnout, oloupeme, vymačkáme přebytečnou tekutinu a nakrájíme na kostky.
  2. Špenát omyjeme a krátce spaříme asi jednu minutu ve vroucí osolené vodě a necháme ho v cedníku okapat. Červenou cibuli a česnek, oloupeme a nakrájíme nadrobno
  3. Do misky dáme maso, přidáme lilek, špenát, ricottu, vejce, cibuli s česnekem, tymián otrhaný od stonků a vejce. Osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou a dobře promícháme.
  4. Z vzniklé směsi vytvarujeme osm menších karbanátků. Ty obalíme v najemno nastrouhaném parmazánu a opečeme je v rozpáleném oleji, z každé strany přibližně 4 minuty. Hotové karbanátky dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
  5. Rajčata nakrájíme na menší kousky, šalotku najemno. V misce promícháme zeleninu, nadrobno nasekanou petrželku a ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a vinným octem. Hotové karbanátky podáváme s rajčatovou salsou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    458 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1915 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    17,2 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    24,5 g

    39 %

    36 %

  • Tuky

    31,4 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.