Letní ovocné košíčky

nehodnoceno

Svěží letní moučník, po kterém se jen zapráší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

20 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    204 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    852 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    22,9 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    2,7 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    11,2 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce a nastrouháme kůru. Nejdříve propracujeme vidličkou a pak rukama zpracujeme na pevné těsto. Těsto zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
  2. Pak rozválíme na plát (cca 4 mm) a vykrájíme kolečka. Kolečko vložíme do formičky a prsty lehce vytvarujeme. Rozložíme na plech a dno propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 18 minut. Po upečení necháme ve formičkách mírně vychladnout a pak vyklopíme.
  3. Do kastrůlku nalijeme dvě třetiny mléka. Zbylé mléko nalijeme do pudinkového prášku a promícháme. Do mléka v kastrůlku přidáme cukr a přivedeme k varu. Vlijeme mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Přendáme do šlehací nádoby a za stálého šlehání necháme vychladnout.
  4. Po vychladnutí přidáme na kousky nakrájené máslo, vyšleháme na hladký krém a naplníme do cukrářského sáčku. Nastříkáme do košíčků, ozdobíme ovocem a dáme vychladit.
Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Řezy s pudinkovým krémem

Lahodný dezert z listového těsta.

Řezy z odpalovaného těsta

Odpalovaného těsta se nemusíte bát, s naším receptem ho hravě zvládnete.