Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce a nastrouháme kůru. Nejdříve propracujeme vidličkou a pak rukama zpracujeme na pevné těsto. Těsto zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Pak rozválíme na plát (cca 4 mm) a vykrájíme kolečka. Kolečko vložíme do formičky a prsty lehce vytvarujeme. Rozložíme na plech a dno propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 18 minut. Po upečení necháme ve formičkách mírně vychladnout a pak vyklopíme.
- Do kastrůlku nalijeme dvě třetiny mléka. Zbylé mléko nalijeme do pudinkového prášku a promícháme. Do mléka v kastrůlku přidáme cukr a přivedeme k varu. Vlijeme mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Přendáme do šlehací nádoby a za stálého šlehání necháme vychladnout.
- Po vychladnutí přidáme na kousky nakrájené máslo, vyšleháme na hladký krém a naplníme do cukrářského sáčku. Nastříkáme do košíčků, ozdobíme ovocem a dáme vychladit.