Ledový salát s vejci

1 hodnocení

K salátu si dejte vejce, ve kterých je hodně bílkovin.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    262 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1095 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    5,8 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    8,3 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    22,5 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vložíme do kastrůlku s osolenou vodou a uvaříme natvrdo (podle velikosti 7-9 minut). Pak je ochladíme ve studené vodě, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtiny.
  2. Saláty opereme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Dáme je do mísy a necháme asi 15 minut v lednici vychladit.
  3. V misce smícháme najemno nasekanou cibuli, hořčici, olej, majonézu, krenex, citronovou šťávu a najemno nasekanou pažitku. Zálivku dochutíme solí, pepřem a cukrem a vše důkladně metličkou promícháme. Salátovou směs rozdělíme na talířky, přidáme nakrájená vajíčka a přelijeme zálivkou.
Autor:

Podobné recepty

Salát z mladé kořenové zeleniny

S blížícím se létem určitě uvítáte zdravý recept.

Jarní salát se zeleninou

Velmi zdravý salát, na jehož přípravu potřebujete i čerstvé bylinky.

Salát ze zavináčů

Pokud máte rádi rybí maso, tak vám tento salát zachutná.

Salát z červené řepy s guinoou

Zdravý salát, který musíte zařadit do vašeho jídelníčku.

Špenátový salát

Díky vitamínu C posiluje špenát imunitu a zpomaluje stárnutí.