Kynutá bábovka podle Ivety Fabešové

1 hodnocení

Iveta Fabešová učila Zdeňka Pohlreicha kynutou bábovku na grilu. Zkuste ji také. upéct ji klidně můžete i v klasické troubě.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

kynutí 45 minut

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    268 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1122 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    38,4 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hladkou mouku smícháme s cukrem, solí, mlékem, žloutkem a celým vejcem. Přidáme nadrobené droždí a změklé, až rozpuštěné máslo.
  2. Těsto důkladně prohněteme a v závěru do něj přisypeme rozinky namočené v rumu. Vytvarujeme ho do tvaru koblížku s dírou uprostřed.
  3. Pak těsto položíme do vymazané a hladkou moukou vysypané formy na bábovku. Dáme na teplé místo a necháme přímo ve formě vykynout.
  4. Když zdvojnásobí svůj objem, vložíme formu do trouby (nebo do grilu s víkem) a pečeme při 180 °C zhruba 40 minut. Po vychladnutí bábovku pocukrujeme a můžeme krájet.

Použijte formu na bábovku o průměru 18 cm.

Autor: ,

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.