Ingredience
Postup
- Pečlivě očištěné a opláchnuté kuře zalijeme asi 1,5 litrem vody, mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Kuře vaříme při mírné teplotě zvolna asi 30 minut doměkka. Maso vyndáme z vývaru a necháme vychladnout. Vývar přecedíme přes síto.
- Máslo necháme rozpustit, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Přidáme kari koření a jíšku zalijeme vývarem. Důkladně vše prošleháme a necháme povařit. Potom přilijeme mléko a přidáme míchanou mraženou zeleninu.
- Takto připravenou polévku vaříme na mírném ohni, za občasného promíchání, asi 15 minut. Uvařené kuře obereme a maso nakrájíme na menší kousky. Nakrájené maso dáváme do polévky jako vložku. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem nebo vegetou. Zdobíme čerstvými bylinkami (např. petrželkou, nebo kerblíkem).