Kuřecí polévka s kari

Zkuste tuto skvělou kari polévku s kuřecím masem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    517 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2164 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    14,2 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    29,3 g

    46 %

    43 %

  • Tuky

    38,1 g

    59 %

    54 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pečlivě očištěné a opláchnuté kuře zalijeme asi 1,5 litrem vody, mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Kuře vaříme při mírné teplotě zvolna asi 30 minut doměkka. Maso vyndáme z vývaru a necháme vychladnout. Vývar přecedíme přes síto.
  2. Máslo necháme rozpustit, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Přidáme kari koření a jíšku zalijeme vývarem. Důkladně vše prošleháme a necháme povařit. Potom přilijeme mléko a přidáme míchanou mraženou zeleninu.
  3. Takto připravenou polévku vaříme na mírném ohni, za občasného promíchání, asi 15 minut. Uvařené kuře obereme a maso nakrájíme na menší kousky. Nakrájené maso dáváme do polévky jako vložku. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem nebo vegetou. Zdobíme čerstvými bylinkami (např. petrželkou, nebo kerblíkem).
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.