Kuřecí polévka s kari
Zkuste tuto skvělou kari polévku s kuřecím masem.
Postup
- Pečlivě očištěné a opláchnuté kuře zalijeme asi 1,5 litrem vody, mírně osolíme, přikryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Kuře vaříme při mírné teplotě zvolna asi 30 minut doměkka. Maso vyndáme z vývaru a necháme vychladnout. Vývar přecedíme přes síto.
- Máslo necháme rozpustit, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Přidáme kari koření a jíšku zalijeme vývarem. Důkladně vše prošleháme a necháme povařit. Potom přilijeme mléko a přidáme míchanou mraženou zeleninu.
- Takto připravenou polévku vaříme na mírném ohni, za občasného promíchání, asi 15 minut. Uvařené kuře obereme a maso nakrájíme na menší kousky. Nakrájené maso dáváme do polévky jako vložku. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem nebo vegetou. Zdobíme čerstvými bylinkami (např. petrželkou, nebo kerblíkem).
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
517 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2164 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
14,2 g
16 %
14 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
29,3 g
46 %
43 %
-
Tuky
38,1 g
59 %
54 %
-
nasycené
14,8 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA