Ingredience
Postup
- Křidélka dobře opláchneme studenou vodou a osušíme.
- Ve větší míse promícháme med, ocet, sójovou omáčku, bílé víno, zázvor a prolisované oloupané stroužky česneku.
- Křidélka mírně osolíme a vložíme do marinády. Důkladně je ve směsi obalíme. Mísu zakryjeme a necháme je cca 240 minut marinovat v chladničce. Občas je promícháme.
- Asi 30 minut před grilováním je vyndáme z chladničky, aby se maso ohřálo na pokojovou teplotu.
- Gril rozpálíme na 230-290 °C. Rošt potřeme tukem. Křidélka grilujeme za obracení kleštěmi nad přímým žárem asi 15 minut, dokud nebudou zlatohnědá a maso se nepropeče do jemně růžové barvy. Kuřecí křidélka podáváme např. s čerstvým pečivem a grilovanou jarní cibulkou.