Kuřecí křidélka na medu

Tato kuřecí křidélka jsou výborná s čerstvým pečivem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2344 KCal

    107 %

    98 %

  • Energie

    9806 KJ

    107 %

    98 %

  • Sacharidy

    16,1 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    197,5 g

    314 %

    290 %

  • Tuky

    165,7 g

    255 %

    237 %

  • nasycené

    47,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Křidélka dobře opláchneme studenou vodou a osušíme.
  2. Ve větší míse promícháme med, ocet, sójovou omáčku, bílé víno, zázvor a prolisované oloupané stroužky česneku.
  3. Křidélka mírně osolíme a vložíme do marinády. Důkladně je ve směsi obalíme. Mísu zakryjeme a necháme je cca 240 minut marinovat v chladničce. Občas je promícháme.
  4. Asi 30 minut před grilováním je vyndáme z chladničky, aby se maso ohřálo na pokojovou teplotu.
  5. Gril rozpálíme na 230-290 °C. Rošt potřeme tukem. Křidélka grilujeme za obracení kleštěmi nad přímým žárem asi 15 minut, dokud nebudou zlatohnědá a maso se nepropeče do jemně růžové barvy. Kuřecí křidélka podáváme např. s čerstvým pečivem a grilovanou jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.