Ingredience
Postup
- Kuře očistíme, opláchneme a na povrchu i uvnitř osolíme. Pak připravíme nádivku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a zpěníme na něm cibuli. Přidáme houby, podusíme je asi 8 minut, pak odstavíme a necháme vychladnout.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a vložíme je do větší misky. Přidáme nasekanou petrželku, nakrájené uzené, dva žloutky, vychladlé houby a přilijeme mléko. Ochutíme muškátovým oříškem a solí a dobře promícháme. Bílky vyšleháme na pevný sníh a zlehka ho vmícháme do nádivky.
- Kuře naplníme hotovou nádivkou. Otvor uzavřeme špejlí a nohy svážeme k sobě, aby během pečení nádivka nevytékala.
- Zbytek másla rozpustíme společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Kuře vložíme do pekáčku prsíčky nahoru, přelijeme slaninou s máslem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 50 minut dozlatova. Pokud nám zbude část nádivky dáme ji do pekáčku ke kuřeti a vše dopečeme společně. Hotové kuře podáváme s bramborami.