Ingredience
Postup
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. V misce smícháme vejce se solí, lžičkou škrobu a lžící vody na hustou kašičku. Do směsi vložíme kuřecí maso, dobře promícháme a necháme chvíli odležet.
- Chilli papričky očistíme a nasekáme na drobné kostičky. Do misky nalijeme sójovou omáčku, rýžové víno (můžeme nahradit dezertním vínem), přidáme cukr a špetku soli.
- Na horké pánvi rozpálíme malé množství oleje. V okamžiku, kdy se z něj začne jemně kouřit, vsypeme maso a na velmi prudkém ohni za stálého míchání opečeme. Po chvíli přidáme nasekané chilli papričky a pražené arašídy. Promícháme, orestujeme a po dvou minutách zalijeme připravenou omáčkou. Nakonec přidáme trochu wej-su, ozdobíme koriandrem. Vhodnou přílohou je rýže.
- Wei-su jsou bílé krystalky nebo prášek (výtažek z obilí) známý hlavně jako glutamát sodný, zkráceně glutaman. Dodává jídlu výraznější chuť a nemění původní barvu surovin. U nás se prodává podobný přípravek pod názvem Glutasol, který můžeme při výrobě čínských jídel použít.