Kuře à la bažant

1 hodnocení

Pokud nemáte k dispozici bažanta, uvařte si kuře na podobný způsob.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    546 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2284 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    4,2 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    25,7 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    47,3 g

    73 %

    68 %

  • nasycené

    20,7 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí stehna očistíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, orestujeme na másle spolu s nakrájenou cibulí, česnekem a kořením.
  2. Směs rozprostřeme do pekáčku, přidáme stehna, rozmarýn, podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme při 180 °C asi 45 minut, během pečení maso poléváme výpekem.
  3. Po 45 minutách odkryjeme a maso vyndáme stranou. Šťávu vyrestujeme na tuk, přidáme máslo, lehce zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vodou, prošleháme metlou a přivedeme k varu.
  4. Kuřecí stehna vložíme zpět a odkryté dopečeme dozlatova. Podáváme například s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.